PrzykÅ‚ad maila zachÄ™cajÄ…cego do skorzystania z usÅ‚ug providera – „zwykly SPAM, w dodatku o takiej treÅ›ci, że osobiÅ›cie nawet za zgodÄ… odbiorcy nie odważyÅ‚bym siÄ™ takiego wysÅ‚ać.”
alw napisał/a w środa, 14 stycznia 2004:
Witam Szanownych Forumowiczów,
Dostałem onegdaj taki oto mail jak poniżej:
odwiedzalem ostatnio Panstwa serwis internetowy http://www.alw.home.pl/
i zauwazylem, ze hosting zostal powierzony firmie home.pl. Jest to
dobra firma, jednak ich ceny sa moim(i nie tylko moim) zdaniem wygorowane.
Moze byliby Panstwo zainteresowani serwerem o podobnych parametrach i
rownie dobrej jakosci uslug ale za znacznie nizsza cene? Nasze wydajne
serwery podlaczone sa do internetu za posrednictwem kilkudziesieciu
swiatlowodowych laczy 155 Mbit/s do najwiekszych polskich operatorow oraz
622 Mbit/s do Telekomunikacji Polskiej.
Osobiscie moge zaoferowac Panstwu upust 25% od naszych normalnych cen.
Serwer 100 Mb z dowolnym podzialem na poczte oraz www kosztowalby zatem
292 zl netto/rok zamiast 600 zl lub 900 zl netto jakie zapewne placicie
w home.pl. Dodatkowo otrzymuja Panstwo baze MySQL, ktorej nie ma w
najtanszej opcji home.pl
Zapraszam do aktywacji serwera testowego na bezplatny 14-dniowy okres
probny: http://intranet.pl/hosting.php
Od podanych na tej stronie cen przysluguje Panstwu rabat 25%, ktory
zostanie uwzgledniony gdy zdecyduja sie Panstwo na nasze uslugi.
..."
dalej następuje podpis autora.
Problem w tym nie do końca to wszystko prawdziwe i ocenianie konkurencji chyba mało życzliwe.
A więc oferta czy bezczelność?